Tužiteljstvo ŽZH

Ljubušak negirao da je odveo djevojku silom te da joj je udario momka i prijetio bratu

Tomislav Brkić neigrao je ugrožavanje sigurnosti više osoba u Ljubuškom
Vijesti / Crna Kronika | 11. 12. 2017. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optuženi Tomislav Brkić (34) iz Ljubuškog u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine, pred Općinskim sudom u Ljubuškom negirao je krivnju u pogledu ugrožavanje sigurnosti više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo tih osoba, potvrđeno nam je iz Tužiteljstva.

S obzirom da je optuženi negirao krivnju, predmet će se proslijediti drugom sucu Općinskog suda u Ljubuškom radi zakazivanja glavne rasprave.

Predmet glavne rasprave bit će događaj zbog koje je Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke podiglo optužnicu, optuživši Tomislava Brkića zbog ugrožavanja sigurnosti više osoba.

''Optuženi se tereti da je u mjesecu travnju 2016. godine svakodnevno dolazio u jedan kafić u Ljubuškom i pokušavao ostvariti neki kontakt s oštećenom G.A. S obzirom da nije ostvario željeni kontakt sa oštećenom počeo je sa prijetnjama, pa je tako jedne prilike pozvao oštećenu na mobitel i tražio da izađe iz kuće, prijeteći da će ući u kuću i da će joj polomiti oca i brata, misleći da joj oni brane da se viđa sa njim. Te prilike oštećena je iz straha izašla iz kuće i otišla sa optuženim na piće. Nakon toga optuženi je nastavio prijetiti G.A., njezinom bratu M.A. i njezinom momku kojeg je čak i nekoliko puta udarao kada bi isti tražio svoju djevojku po kafićima gdje bi je odveo optuženi'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close