FUP

Laboratorij u Mostaru: Dvojac uhićen sa 85 stabljika

Akcija je provedena po nalogu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 01. 2021. u 13:25 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije lišila je slobode dvije osobe iz Mostara u sklopu akcije kodnog naziva 'Laboratorij' prilikom koje je otkriveno 85 stabljika marihuane.

Akcija je provedena po nalogu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Foto: FUP / Stabljike u Mostaru

Kako doznajemo, privatni objekt, u kojem je pronađeno 85 stabljika, bio je pokriven alarmnim sustavom i video-nadzorom te je uz toplotni i svjetlosni sustav bio instaliran i sustav za navodnjavanje.

Kako je naveo FUP, uhićeni su DŽ.T. (1982.), Š.M. (1995.), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru u večernjim satima 19.1.2021. godine, na području Mostara izvršena je uviđajna radnja i pretres objekta iznajmljenog od strane trećeg lica.

''U navedenom objektu je  pronađen laboratoriji za proizvodnju opojne droge 'Canabis Sativa L', a kojom prilikom je u istom pronađeno 85 zasada navedene opojne droge. Laboratorij je bio pokriven unutrašnjim i vanjskim video nadzorom kao i alarmnim sustavima, dok je za uzgoj zasada bio postavljen sistem koji je proizvodio improviziranu sunčanu svjetlost i toplotu, te sistem za navodnjavanje'', navela je Federalna uprava policije.

Kopirati
Drag cursor here to close