Nenad Radinković

Krivac za smrt u prometu zatvoren nakon 4 godine bijega

Roditelji stradalog i dalje tvrde da Radinković nije krivac za smrt njihovog sina.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2018. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  

Belgijske vlasti izručile su BiH tridesetogodišnjeg Nenada Radinkovića iz Laktaša, koji je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne u kojoj je poginuo dvadesetjednogodišnji Banjalučanin Nikola Đurović, potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Odbjeglog vozača su potom sinoć, sa sarajevskog aerodroma, pripadnici Sudske policije RS prevezli u KPZ Kula u Istočnom Sarajevu.

Nezavisne novine podsjećaju da je Radinković bio u bijegu četiri godine, a uhićen je lipnju ove godine u Bruxellesu po potjernici koju je za njim raspisao Interpol.

Nakon uhićenja, belgijska policija odmah je kontaktirala vlasti Srpske, koje su zatražile izručenje, a uhićenom je određen ekstradicijski pritvor.

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine mjesec dana kasnije, točnije, 19. srpnja, zatražilo je izručenje Radinkovića.

On je 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za prometnu nesreću u kojoj je stradao Đurović, čiji roditelji, podsjetimo, i dalje tvrde da Radinković nije krivac za smrt njihovog sina.

U presudi je navedeno da je on 21. kolovoza 2011. godine, oko pola sata iza ponoći i pri brzini od 116 kilometara na sat, vozilom projurio na crveno svjetlo na semaforu na magistralnom putu Banja Luka - Klašnice i udario u FIAT Punto nastradalog Đurovića.

Radinković je, kako je ranije objavljeno, u međuvremenu osuđen i na osam godina zatvora u Francuskoj zbog trgovine oružjem. U toj državi je zbog krijumčarenja oružja uhićen 2013. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close