Svi u stanju pripravnosti

Kritično u Jajcu: Pliva raste, naselja pod vodom, obitelji iseljene

Osim što je središnji dio općine Jezero poplavljen, ogromne količine vode dolaze i na jajački vodopad s kojeg se Pliva ulijeva u Vrbas.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 02. 2019. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto BHRT / Nadljudskim naporima spašavaju se naselja

Općina Jezero kod Jajca potpuno je potopljena. Zbog alarmantne situacije načelnica Snežana Ružičić sazvala je hitan sastanak svih predstavnika vlasti, javlja BHRT.

''Civilna zaštita Jezero je od jučer na terenu. Neke obitelji su iseljene. Razina Plive raste ubrzano od smjera Šipova. Hitno smo reagirali prema jajačkoj hidroelektrani i zamolili ih da omoguće veći protok vode'', napisala je načelnica Ružičić na svome Facebook profilu, pozivajući sve nadležne da priteknu u pomoć.

Ona je navela da su svi alarmi uključeni, a da su građani u pripravnosti.

Inače, Pliva koja pritječe iz Šipova prema Jezeru, pa dalje u Jajce, dramatično je nadošla.

Osim što je središnji dio općine Jezero poplavljen, ogromne količine vode dolaze i na jajački vodopad s kojeg se Pliva ulijeva u Vrbas.

Kako javlja BHRT, na području Srednjobosanske županije u više mjesta izlile su se rijeke, zbog čega je došlo do plavljenja kuća i dvorišta u opštini Gornji Vakuf-Uskoplje.

Takođe, usljed plavljenja rijeka u SBŽ, pokrenulo se klizište na lokalitetu Borova Ravan. Jedan stambeni objekat je srušen, dok je drugi oštećen, a stanari su evakuirani.

U općini Vitez izlila se rijeka Kruščica, zbog čega je ugroženo desetak stambenih objekata.

Povećana je i razina i rijeke Kreševčice u Kreševu, kao i potoka u okolnim selima, koji su se izlili na lokalne ceste, a zbog čega su ugrožene brojne kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close