Iza ponoći

Krijumčarenje kod Ljubuškog: Uhvaćeno pet Egipćana i 13 Iračana

Krijumčarenje ilegalnih migranata je spriječeno 4. listopada 2019. godine iza ponoći, tijekom zajedničke ophodnje u graničnom pojasu na području Zvornika.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 10. 2019. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, koji su na ispomoći GPBiH u nadzoru državne granice, spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog podrijetla.

Krijumčarenje ilegalnih migranata je spriječeno 4. listopada 2019. godine iza ponoći, tijekom zajedničke ophodnje u graničnom pojasu na području Zvornika. U vezu s ovim krijumčarenjem, dovodi se državljanin BiH, koji je ilegalne migrante krijumčario u Golfu, bh. nacionalnih oznaka. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Egipta.

O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj je naredbi bh. državljanin lišen slobode. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Osim navedenog, pripadnici Postrojbe granične policije Doljani su tijekom nadzora državne granice na području Ljubuškog, u dva odvojena slučaja, spriječili krijumčarenje 13 osoba afroazijskog podrijetla. Prvi slučaj je otkriven 2. listopada 2019., kada je u vozilu Passat, bh. nacionalnih oznaka, otkriveno pet osoba afroazijskog podrijetla.

Vozilom je upravljao državljanin Republike Turske koji je lišen slobode i, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „krijumčarenje ljudi“, predan Tužiteljstvu BiH.

U drugom slučaju, 3. listopada 2019., službenici ove postrojbe spriječili su krijumčarenje osam osoba afroazijskog podrijetla. Otkrivene su tijekom granične kontrole vozila Opel i Audi, bh. nacionalnih oznaka, kojima su upravljali državljani BiH. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv osumnjičenih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „krijumčarenje ljudi“.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Iraka. O događaju su obaviješteni službenici Službe za poslove sa strancima BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close