Margareta Hadžić Marga

Kraljica tuzlanske mafije dobila dopust pa mislila pobjeći iz BiH

Prije tri godine osuđena je na tri godine zatvora kao organizatorica kriminalne grupe koja se bavila prometom narkotika.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 07. 2019. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Margaretu Hadžić Margu (55) u četvrtak ujutro je uhitila srbijanska granična policija prilikom njezinog pokušaja da uđe u Srbiju iz Bosne i Hercegovine, objavila je Slobodna Bosna.

Ona je, kako je prenijelo Oslobođenje, uhićena po crvenoj potjernici koju je za njom raspisala Bosna i Hercegovina.

Margeta Hadžić, za koju su se vezale brojne kriminalne afere u posljednja dva desetljeća, služila je zatvorsku kaznu u Kazneno-popravnom zatvoru u Tuzli, a nedavno je puštena na dopust, nakon čega se više nije vratila na izdržavanje kazne.

Prije tri godine osuđena je na tri godine zatvora kao organizatorica kriminalne grupe koja se bavila prometom narkotika.

Pored nje, Kantonalni sud u Tuzli je, na dvije godine zatvora, osudio njene bliske suradnice Ružicu Babić iz Tuzle i Almiru Hamzić iz Živinica.

Video: Margareta Hadzic Marga Intterview

Hadžić zvana Marga, po mnogima neokrunjena kraljica tuzlanske mafije, punila je stupce crne kronike kad je prije sedam godina pucajući iz pištolja s potkrovlja svoje kuće u naselju Brđani u Tuzli ranila policajce, koji su došli pretresti joj kuću. Tana je, navodno, i ona ranjena.

Mediji su tada pisali kako su Hadžić i njen partner Nadil Hasić zvani Mačak za taoca držali jednog građanina Tuzle. Potom su pucali u jednom ugostiteljskom objektu, a, kako se tada pisalo, ''izdržavanje zatvorske kazne u nekoliko navrata je prolongirano zbog njihove bliskosti s pojedinim odvjetnicima iz Tuzle''.

''Hadžić je, navodno, bila sudionik seksualne afere koja je potresala tuzlanski odjel Pravnog fakulteta u Sarajevu. Navodno je imala veliki utjecaj na studenticu Šejlu L., koja je imala seksualne odnose s profesorima i sređivala je ocjene kćerkama uglednih Tuzlaka kako bi joj oni, zauzvrat, odgodili izdržavanje zatvorske kazne'', pisalo se.

Kopirati
Drag cursor here to close