Livno

Kradljivcu automobila koji je ozlijedio policajca određen jednomjesečni pritvor

Općinski sud u Livnu donio je odluku o jednomjesečnom pritvoru za osumnjičenog K. M.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 06. 2018. u 14:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Livnu, Općinski sud u Livnu odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom 25-godišnjem K. M. iz Livna, koji je uhićen u nedjelju prilikom pokušaja krađe automobila.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 24. Lipnja, oko 3:30 sata ujutro, iz dvorišta obiteljske kuće u Zagrebačkoj ulici otuđio motorno vozilo BMW, bh. registarskih oznaka, vlasništvo oštećenog 27-godišnjeg Z. R. iz Livna, nakon čega se otuđenim vozilom odvezao u nepoznatom smjeru.

Pola sata kasnije, osumnjičeni je primijećen kako se ukradenim automobilom kreće Zagrebačkom ulicom, a zatim se pri velikoj brzini zabio u policijsko vozilo Škoda, u kojemu se nalazio djelatnik Policijske postaje Livno A. Đ., koji ga je pokušao zaustaviti.

Nakon sudara s policijskim automobilom, osumnjičeni je napustio otuđeno vozilo te je pobjegao u nepoznatom smjeru, a pronađen je i uhićen četiri sata kasnije.

Na BMW-u, kao i na policijskom automobilu, pričinjena je veća materijalna šteta, dok je policijski djelatnik A. Đ. zadobio lake tjelesne ozljede.

Zbog opasnosti od bijega, mogućnosti utjecanja na svjedoka, kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi puštanjem na slobodu mogao ponoviti ista ili slična kaznena djela, jer se radi o višestrukom povratniku u vršenju raznih kaznenih djela, Općinski sud u Livnu donio je odluku o jednomjesečnom pritvoru za osumnjičenog K. M.

Kopirati
Drag cursor here to close