Izvještaj policije

Kovačević, Balda i Đukanović osumnjičeni za ubojstvo Krunića

Iz entitetske policije navode inicijale osumnjičenih, Ž.K., E.B. i B.Đ., a neslužbeno u pitanju su Željko Kovačević, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bijegu.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 04. 2019. u 12:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijeli su izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. travnja, u mjestu Glamočani, u općini Laktaši, izvršili krivično djelo teško ubojstvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubojstva Gorana Ilića.

Iz entitetske policije navode inicijale osumnjičenih, Ž.K., E.B. i B.Đ., a neslužbeno u pitanju su Željko Kovačević, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bijegu.

''Navedeno krivično djelo je izvršeno na način što su izvršitelji po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banja Luke i Žarka Pavlovića s Pale, te nanijeli teške tjelesne ozljede opasne po život Goranu Iliću iz Banja Luke'', pojašnjava se u priopćenju MUPRS-a.

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS, u suradnji s policijskim službenicima drugih policijskih uprava i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužiteljstva RS u utorak su izvršili uviđaj na mjesta izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina osoba, izvršeno više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih osoba, te pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku.

Iz MUP-a RS podsjećaju da je osumnjičeni Ž.K. smrtno stradao na mjestu izvršenja krivičnog djela, dok je osumnjičeni E.B., koji je u utorak lišen slobode, u srijedu ujutro proveden u Republičko tužiteljstvo.

Osumnjičeni B.Đ. iz Banja Luke još je u bijegu i za njim policija aktivno traga, a raspisana je i potjernica. Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

Kopirati
Drag cursor here to close