Načitani inspektor

Korupcija po naški: 21.400 eura u knjizi o moralu

Taj novac je pod lupom istražitelja, baš kao i 5.000 maraka, koliko je pronađeno tjekom privođenja ovog inspektora...
Vijesti / Crna Kronika | 08. 05. 2020. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom pretresa garaže Nemanje Barovića, inspektora Poreske uprave Republike Srpske, koji je uhićen zbog sumnje da je primio 5.000 KM mita, policija je uočila i knjigu "Etički kodeks za profesionalne računovođe", a u njoj je pronašla 21.400 eura, objavile su Nezavisne novine.

"U knjizi je bila bijela koverta s gomilom novca. Uglavnom su to bile novčanice u apoenima od 500 eura, mada ih je bilo nekoliko i od 200 eura", naveo je izvor Nezavisnih novina.

Taj novac je pod lupom istražitelja, baš kao i 5.000 maraka, koliko je pronađeno tjekom privođenja ovog inspektora, koji je u četvrtak ispitan u Republičkom javnom tužiteljstvu.

Naime, inspektor Poreske uprave Republike Srpske iz Područnog centra Prijedor uhićen je u srijedu, u policijskoj akciji "Svodna", jer je, kako ga sumnjiče, od gospodarstvenika iz istoimenog naselja u općini Novi Grad, tražio i uzeo 5.000 maraka.

Mito je, kako ga terete, uzeo u uredu, a izvori banjalučkih novina potvrdili su da je akcija dobro isplanirana i da se radilo o označenom novcu.

Video: Obitelj Grabo - Skupa lekcija
Kopirati
Drag cursor here to close