Policijska akcija

Kontakt završio sa 12 privedenih koji su zadržani u pritvoru

Vijesti / Crna Kronika | 13. 10. 2021. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu i pod nadzorom Tužiteljstva Kantona Sarajevo pripadnici MUP-a ovoga kantona su u saradnji sa MUP-om Republike Srpske danas proveli akciju kodnog naziva "Kontakt".

U akciji su ukupno uhićene 34 osobe, od toga policija Kantona Sarajevo je uhitila 27, a policija MUP-a RS sedam osoba.

Od ukupno uhižene 34 osobe, nakon kriminalističke obrade iz službenih prostorija su otpuštene 22 osobe, dok je u prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode zadržano 12 privedenih.

Pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentiranju izvršenih krivičnih djela, navode iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Za što se sumnjiče

Osumnjičeni se terete za više krivičnih djela kao što su zloupotreba osiguranja, zloupotreba položaja, krivotvorenje isprava, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi.

Osobe koje su meta ove akcije su osumnjičene da su se udružile u grupu koja je u proteklom razdoblju fingirala prometne nesreće s ciljem naplate štete od osiguravajućih društava, a pri čemu su imali i pomoć policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, određeni policajci se sumnjiče da su za vrijeme trajanja posebnih istražnih radnji uzimali i mito za prometne prekršaje u Kantonu Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close