Opsežna potraga

Konjic: Potraga za nestalim muškarcem

Ivković je posljednji put viđen na autobusnoj stanici u Konjicu 8. 2. 2018 godine, gdje je, prema riječima vozača autobusa koji je prometovao na relaciji Sarajevo – Bugojno.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2018. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Potraga za nestalim muškarcem

Uposlenici Službe za CZ i vatrogasci općine Konjic od jučer su angažirani u potrazi za 72-godišnjem Ibrahimom Ivkovićem iz Bugojna, čiji je nestanak prijavljen 8. veljače. U tim aktivnostima im pomažu pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ i Sportsko-rekreativnog kluba "Neretva" iz Konjica, te Federalnog tima za spašavanje na vodi, piše Avaz.ba.

''S obzirom na to da operativne radnje nisu dale rezultate, odlučili smo se na pretraživanje korita rijeke Neretve i Jablaničkog jezera od Novog mosta do Orahovice, na osnovu pretpostavke da je Ivković možda došao do obale rijeke i da mu se dogodilo nešto slučajno ili namjerno'', izjavio je zapovjednik PU Konjic Mustafa Gakić.

Ivković je posljednji put viđen na autobusnoj stanici u Konjicu 8. 2. 2018 godine, gdje je, prema riječima vozača autobusa koji je prometovao na relaciji Sarajevo – Bugojno, izašao iz autobusa oko 16 sati i 15 minuta, te se uputio u pravcu tržnog centra u Koloniji, otkada mu se gubi svaki trag.

Iz PU Konjic su najavili da će nastaviti aktivnosti na razjašnjavanju ovoga slučaja.

Kopirati
Drag cursor here to close