Istraga u tijeku

Komentar na nesreću u Mostaru: Kod nas i točkovi otpadaju s vozila

Lindov govori kako se takvo nešto ne bi smjelo događati na prometnicama, no nažalost kod nas je takvo stanje da se zna dogoditi da uz teret i točkovi otpadaju s vozila.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 06. 2018. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bilo koji teret na vozilu koji vozimo u putničkom, a pogotovo u komercijalnim vozilima mora biti osiguran i provjeren da bi bio u prometu. Na našim prometnicama ima more takvih slučajeva kad dođe do ispadanja tereta samo što toliko toga prođe neopaženo pa mi to ne vidimo i ne sankcioniramo'', rekao je za Bljesak.info Osman Lindov, stručnjak za promet, komentirajući nesreću koja se jučer dogodila u Mostaru.

Otpadaju točkovi

Naime, vozačica je lakše ozlijeđena nakon što su iz teretnog vozila Mercedes ispale metalne šipke koje su probile vjetrobransko staklo BMW-a u kojem su bile majka i kći.

Lindov govori kako se takvo nešto ne bi smjelo događati na prometnicama, no nažalost kod nas je takvo stanje da se zna ''dogoditi da uz teret i točkovi otpadaju s vozila''.

''Ovaj slučaj koji se dogodio jučer u Mostaru bi nam trebao biti opomena da se teret bolje osigurava jer postoje tehnologije koje mogu osigurati bilo koji teret pa bio on živi ili neke druge vrste. Nažalost, kod nas je takvo stanje da i točkovi otpadaju s vozila'', dodaje Lindov.

Podsjećamo, u srijedu ujutro u mostarskom naselju Bijeli Brijeg, dogodila se prometna nesreća u u kojoj su iz teretnog vozila Mercedes prilikom vožnje ispale metalne šipke koje su probile vjetrobransko staklo BMW-a.

Policiji treba sedam dana

U "terencu" BMW splitskih registracijskih oznaka koji se kretao suprotnim kolničkim trakom nalazili su se majka i dijete. U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije nisu evidentirali ovaj slučaj.

''Nemam nikakve informacije o nesreći koja se dogodila na Bijelom Brijegu, nitko me nije obavijestio, što mi samo po sebi govori da nije bilo ozlijeđenih, te da je sve završilo na prekršajnom nalogu'', rekla je za Bljesak.info dežurna tužiteljica.

U  MUP HNŽ-a smo dobili kratki komentar kako su očevidne radnje izvršene te da će više informacija o cijelom slučaju imati za sedam dana.

''Ekipe su izašle na teren i uradile očevid, no tek ćemo kroz sedam dana imati rezultate. Počinitelj još uvijek nije kažnjen iz razloga što moramo sačekati detalje istrage'', komentirao ja kratko za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close