Federacija

Koga je pomilovao Marinko Čavara

Besim Brljak iz Novog Travnika je presudom Općinskog suda u Travniku od 17. 12. 2018. godine osuđen za krivično djelo "šumska krađa" na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine i 8 (osam) mjeseci.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 06. 2020. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara donio je Odluke molbama za pomilovanja osuđenika u Federaciji BiH.

Kako prenosi N1, Čavara je odlučio da se izrečena kazna zatvora zamijeni blažom kaznom zatvora Mateu Šimiću iz Ljubuškog koji je presudom Kantonalnog suda u Livnu od 22.2.2018. godine osuđen za krivično djelo "teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa" na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Presudom Vrhovnog suda Federacije BiH od 8.4.2019. godine, prvostupanjska presuda je preinačena u izreci o kazni na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci. "Da se izrečena kazna zatvora zamijeni blažom kaznom zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine", stoji u odluci.

Miljenko Bilać je presudom Kantonalnog suda u Novom Travniku osuđen za krivično djelo "ubojstvo" i krivično djelo "teške tjelesne ozljede" na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci. Presudom Vrhovnog suda Federacije BiH osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 4 (četiri) mjeseca.

"Da se izrečena kazna zatvora zamijeni blažom kaznom zatvora u trajanju od 8 (osam) mjeseci", navodi se u odluci.

Rijad Muminović iz Bugojna djelomično je oslobođen od izdržavanja kazne zatvora. On je presudom Kantonalnog suda u Novom Travniku osuđen za "teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa" na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci.

"Da se djelomično oslobodi od izdržavanja izrečene kazne zatvora za razdoblje od 3 (tri) mjeseca".

Besim Brljak iz Novog Travnika je presudom Općinskog suda u Travniku od 17. 12. 2018. godine osuđen za krivično djelo "šumska krađa" na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine i 8 (osam) mjeseci.

"Da se djelomično oslobodi od izdržavanja izrečene kazne zatvora za razdoblje od 6 (šest) mjeseci".

Molbe za pomilovanja odbijene su za osam osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close