Kontejner banana

Kod Opuzena zaplijenjeno 70 kilograma kokaina

Vijesti / Crna Kronika | 08. 03. 2021. u 16:35 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Razbijen još jedan lanac preprodaje kokaina

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska opsežnim kriminalističkim istraživanjem razbila je još jedan lanac krijumčarenja kokaina morem prema Hrvatskoj te dalje prema europskim zemljama.

"Temeljem početnih saznanja Odjela kriminaliteta droga ove Policijske uprave u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s Upravom kriminalističke policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije, organiziranog kriminaliteta, pokrenuto je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem trojice hrvatskih državljana u dobi od 35, 41 i 47 godina", navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kako navode, trojica osumnjičenika uhićena su u subotu navečer, nešto prije ponoći, na području Doline Neretve, prilikom organiziranog istovara kokaina iz kontejnera koji je prethodno brodom pristigao u Luku Ploče.

Tijekom jučerašnjeg dana obavljene su pretrage spomenutog kontejnera te stambeni i poslovni prostori osumnjičenih kao i vozila koja koriste. Pretragama je u kontejneru pronađeno gotovo 73 kilograma kokaina vrlo visoke čistoće.

Protiv trojice uhićenih osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela "Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja" iz čl. 329. st. 1. t. 4.

Osumnjičeni su jučer, 7. ožujka u kasnim večernjim satima, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Slobodna Dalmacija poslijepodne je objavila da je oko stotinu kilograma kokaina pronađeno u kontejneru banana koji je završio u skladištu jedne tvrtke što se, među ostalim, bavi uvozom banana iz Južne Amerike.

Od početka ove godine ovo je već drugi slučaj razbijanja lanca krijumčarenja kokaina  koji morem pristiže u Republiku Hrvatsku nakon čega se dalje kopnenim putem distribuira u susjedne zemlje.

U sklopu ove dvije akcije spriječeno je krijumčarenje 219 kilograma kokaina, od kojeg je pronađeno i zaplijenjeno 98 kilograma, što predstavlja jednu od najvećih zapljena kokaina u posljednjih 20 godina u Republici Hrvatskoj.

Razbijene su dvije zločinačke organizacije, a uhićeno je ukupno sedam osoba.

Ovim zapljenama Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nastavlja niz uspješnih akcija zapljena velikih količina droga na ovom području. Naime, u posljednjih deset godina ova Policijska uprava zabilježila je preko 5600 zapljena droga, među kojima se ističe više od 115 velikih zapljena u kojima je pronađeno preko 2 tone marihuane, 70 kg heroina, 113 kg kokaina i više od 95 000 tableta.

Kopirati
Drag cursor here to close