Pronađen prostrijeljene glave

Kod Knina pronađen mrtav muškarac; mediji tvrde da je riječ o bivšem šefu SOA-e Zadar

Vijesti / Crna Kronika | 21. 03. 2021. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U blizini Knina u nedjelju popodne pronađeno je tijelo mrtvog muškarca, doznaje se u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, a prema informacijama tjednika Nacional, riječ je o bivšem šefu zadarskog centra SOA-e Toniju Matasu, objavio je portal ŠibenikIN.

U tijeku je policijski očevid. Kad utvrdimo sve okolnosti, izaći ćemo s detaljnim priopćenjem u javnost, rekao je glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić.

Prema informacijama koje je objavio tjednik Nacional, riječ je o bivšem šefu zadarskog centra SOA-e Toniju Matasu koji je pronađen prostrijeljene glave.

Nakon očevida i istrage policija će objaviti službene informacije.

Matas je trenutna bio na funkciji direktora korporativne sigurnosti Hrvatske pošte.

Tonija Matasa spominjalo se u aferi Vjetroelektrane. Kako je pisao Jutarnji list, Josipa Rimac je oko "bube" koju je pronašla u svom automobilu razgovarala s Matasom i poduzetnikom Josipom Pleslićem. 

Jutarnji je pisao da je moguće da su upravo oni poslali ljude, navodno iz jedne detektivske agencije, da pregledaju Audi Josipe Rimac.

Nacional je, pak, pisao da je Pleslić istražiteljima tijekom ispitivanja navodno kazao da je, prema njegovim saznanjima, Josipu Rimac na nezakonite radnje poticao upravo Toni Matas.

Pleslić je istražiteljima, kako tvrdi Nacional, izjavio kako je upravo Toni Matas spojio Josipu Rimac s Antom Sladićem, poduzetnikom radi kojeg se trebao mijenjati sadržaj vladine uredbe vezane za poljoprivredna zemljišta na način da sa Sladićem povezane tvrtke budu u mogućnosti izvući više državnih poticaja.

Pleslić je, tvrdi Nacional, naveo kako je Toni Matas ispričao Josipi Rimac da je Ante Sladić čovjek od njegova najvećeg povjerenja te je zamolio da mu ona pokuša pomoći na svaki mogući način.

Kopirati
Drag cursor here to close