Brojni problemi

Kišne padaline u Mostaru izazvale poplave i napravile štetu

Vodene bujice nanijele su materijalnu štetu brojnim građanima, koje će se tek kasnije zbrajati.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 02. 2019. u 17:33 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilne kišne padaline koje su noćas pale u Mostaru izazvale su brojne probleme u gradu na Neretvi.

Tijekom prijepodneva u Mostaru su bili blokirani brojni prilazi stambenim, ugostiteljskim objektima i javnim ustanovama, što svjedoče ostatci blata na mjestima koja su bila potopljena. 

Foto: Agencija Anadolija / Kišne padaline u Mostaru izazvale poplave

Ekipa Anadolije zabilježila je vodom pokrivene površine i mjesta koja su bila poplavljena, poput Dubrovačke ulice, parka Zrinjevac te Stare gradske jezgre. 

Vodene bujice, kako doznaje ekipa Anadolije, nanijele su materijalnu štetu brojnim građanima, koje će se tek kasnije zbrajati. 

Foto: Agencija Anadolija / Kišne padaline u Mostaru izazvale poplave

Rijeka Radobolja je u porastu kao i Neretva, a područje oko Starog mosta koje je također bilo pod vodom nije umanjilo interes turista za fotografiranje ispod UNESCO-ovog zaštićenog i nadaleko poznatog spomenika. 

Glasnogovornik Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Pero Pavlović tvrdi da u Operativni centar u kojem bi se po logici stvari trebale prikupljati i prikupljaju sve informacije nema dojave o većim poteškoćama u Mostaru za razliku od Konjica. 

Foto: Agencija Anadolija / Kišne padaline u Mostaru izazvale poplave

"Na području općine Konjić regionalna cesta koja vodi od Buturović polja prema Barskovićima, točnije na lokalitetu Goransko polje, je zatvorena za promet", kaže Pavlović za Anadoliju.

Kad su u pitanju korita rijeka, Pavlović naglašava kako je logično za vrijeme obilnih kiša da raste vodostaj, ali kako naglašava, u ovome trenutku nema bilo kakve informacije i dojave da prijeti neka ozbiljnija opasnost. 

"Na mjernoj stanici kad je u pitanju Neretva negdje oko 13 sati razina vode je bila na 753, a poznato je da se proglašavaju redovite mjere obrane od poplava kada razina vode bude na 850 centimetara, tako da ima dovoljno prostora u koritu rijeke Neretve", pojasnio je Pavlović.

Kopirati
Drag cursor here to close