Divovi mu rekli da ubije majku

Kanibal iz Bosanske Krupe se pravda: Crna magija je kriva za sve

"Brojni policajci u svojoj dugogodišnjoj praksi nisu imali ovakav slučaj. Ovaj predmet ih je ostavio bez riječi"
Vijesti / Crna Kronika | 17. 09. 2018. u 09:07 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RTV USK  / Četiri diva su mu rekla da ubije majku

''Kriva je crna magija'', pravdao se tijekom saslušanja Sabahudin Velić (33) iz okoline Bosanske Krupe, koji je osumnjičen da je sjekirom iskasapio svoju šezdesetogodišnju majku Nasihu.

To je potvrdio izvor blizak istrazi, nakon što je ovaj jezivi zločin potresao ne samo selo Velići, gdje se sve dogodilo, već i BiH i regiji.

Štoviše, postoje tvrdnje da je tridesettrogodišnjak pojeo dijelove tijela majke, dok su dijelovi pronađeni zakopani.

"Brojni policajci u svojoj dugogodišnjoj praksi nisu imali ovakav slučaj. Ovaj predmet ih je ostavio bez riječi", ističe izvor "Nezavisnih".

Sam se prijavio

Za sve se saznalo nakon što je u petak zazvonio telefon sarajevskoj policiji. Sam Velić, koji je tada bio u Sarajevu, pozvao ih je sa svog mobilnog telefona i ispričao im što je uradio te od njih zatražio da po njega dođu i uhite ga.

Patrola je otišla po njega i stavila mu lisice na ruke, ali je tada postojala velika doza sumnje u ono što je on tvrdio. Hladnokrvno im je rekao: "Ubio sam majku i iskasapio je."

"On je izjavio da je desetak dana sjekao i jeo dijelove tijela nesretne žene, dok je ostatak zakopao na više mjesta kod kuće", rekli su izvori upućeni u istragu.

Divovi mu naredili da ubije majku

Upitan zašto je to radio, on je tvrdio da su mu četiri diva naredila da ubije majku. Sarajevski policajci odmah su zatim pozvali policiju u USK. Velić je prevezen u Bosansku Krupu, gdje je odveden blizu kuće, ali je on tada rekao da se ne sjeća gdje je Nasihu zakopao.

Više bagera potom je počelo da kopa i pronašli su dijelove tijela. Istraga se nastavlja. Je li Velić uračunljiv, biće utvrđivano psihijatrijskim pregledom.

Susjedi kažu da je Sabahudin miran i povučen, ali nitko ne može sa sigurnošću reći je li psihički bolestan.

Susjedi u šoku

"Ja ovako nešto ne pamtim. Samo bolestan čovjek može ovako nešto uraditi. A on to očigledno jeste. I sam sam čuo da se Sabahudin pravdao da je majku ubio zbog crne magije", priča jedan mještanin, koji dodaje da su Velić i majka Nasiha živjeli sami.

Isti mještanin prepričao je i druge stravične priče koje su do njega dolazile.

"Čuo sam da je, navodno, majku sjekirom isjekao na tri dijela. To ne može uraditi nitko normalan", navodi mještanin.

Po njegovim riječima, nikada nije čuo da su se Sabahudin i Nasiha svađali.
"Ona ima još jednog sina, koji radi u Sloveniji. Muž joj je rahmetli ima već nekoliko godina", priča ovaj mještanin.

Kopirati
Drag cursor here to close