''Frcalo'' kamenje

Bihać: Migranti napali policiju i zaštitare, došlo i do pucnjave

Oko 200 migranata iz centra krenulo je, bacajući kamenje i druge predmete, prema policijskim službenicima i radnicima koji rade na osiguranju kampa.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 05. 2020. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RTV USK / Migranti u kampu Lipa

Policijski službenici koji rade na osiguranju migrantskog centra Lipa obavijestili su Policijsku postaju Bihać da je došlo do pobune većeg broja migranata koji su pričinili i materijalnu štetu na jednom od policijskih vozila.

Kako je u izjavi za RTV USK navela Snežana Galić, načelnica Krim-policije MUP-a USK, oko 200 migranata iz ovog centra krenulo je, bacajući kamenje i druge predmete, prema policijskim službenicima i radnicima koji rade na osiguranju kampa, i to zbog navodnog nezadovoljstva pružanjem liječničke pomoći, javlja Avaz.

Kako bi zaštitili sebe i svoje živote, policijski službenici su u tom trenutku ispalili dva hica upozorenja uzrak, a u centar su upućene i dodatne snage radi uspostavljanja reda.

Trenutna situacija je mirna, a iz MUP-a USK ističu kako rade na rasvjetljavanju cijelog ovog slučaja te identifikaciji inicijatora pobune.

Kopirati
Drag cursor here to close