Novi dokazi

Kako se zapošljavalo u domu zdravlja, bolnici i komunalnom poduzeću  

Vijesti / Crna Kronika | 19. 08. 2019. u 13:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim ustanovama, Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu uložilo je set materijalnih dokaza u vezi s radno-pravnim statusom određenih osoba. 

Tužiteljstvo je uložilo grupe dokaza za osobe, od kojih su neke tojekom postupka do sada spominjane u kontekstu davanja novca za zasnivanje radnog odnosa.

Uloženi su ugovori o radu, kao i školski dosjei i diplome, te drugi akti službi za zapošljavanje, mirovinskog osiguranja i povjerenstava za zapošljavanje za Amela Škalja, Mirzu Gadžu, Armina Muhovića, Mirveta Pervana, Sanelu Karagić Sadibašić i Almu Međuseljac.

Ustanove koje se navode u uloženoj materijalnoj dokumentaciji su Opšta bolnica „Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, Dom zdravlja Kantona Sarajevo, te komunalno poduzeće „Park“.

Za nezakonito posredovanje pri zapošljavanju optužnica tereti Amira Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića i Asima Sarajlića.

Nastavak suđenja zakazan je za 16. rujna. Tužiteljstvo je predložilo da kao stručna osoba bude saslušan Vahid Selimbegović, na što je prigovorio Sarajlićev branilac Nermin Mulalić, koji će detalje dostaviti u pisanom podnesku, prenosi Birn.

Kopirati
Drag cursor here to close