Pitanje je sad

Kako je preko zatvorenih granica Novalićev mobitel prebačen u Austriju?

Avaz tvrdi da je Novalić rekao kako je mobilni aparat koji je koristio u Viber grupi, ''u to vrijeme već otišao u Austriju…''
Vijesti / Crna Kronika | 04. 06. 2020. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH izdalo je još jednu naredbu o vještačenju uvezenih respiratora, jer je vještak Ismet Suljević samo dao stručno mišljenje, objavio je Dnevni avaz.

Novine također tvrde da je federalni premijer Fadil Novalić na ispitivanju u SIPA-i 28. svibnja, noć prije nego je uhićen, na poseban upit tužitelja potvrdio da je službenicima SIPA-e predao mobilni telefon koji nije koristio u vrijeme izvršenja opisanih krivičnih djela, kao ni u vrijeme opisanih u komunikacija sa članovima Viber grupe.

Avaz tvrdi da je Novalić rekao kako je mobilni aparat koji je koristio u Viber grupi, ''u to vrijeme već otišao u Austriju, došao je novi i mijenjam rabljeni za rabljeni i to radim svaki mjesec''.

''No, nikome nije jasno, pa ni tužiteljima, kako je Novalić u jeku najveće pandemije, kada su granice bila zatvorene poslao mobitel iz BiH u Austriju i preko koga. Ali, na poseban upit tužitelja je li u vrijeme tih komunikacija koristio taj telefon i je li brisao podatke s telefona, odgovorio: - Nisam to uradio, niti mi je bilo tko dao te upute, nego ja dajem upute ne daju se meni i ne takve oni nisu u tome sudjelovati'', rekao je Novalić.

Sarajevske novine navode kako je prilikom pretresa mobilnog telefona i sim-kartice utvrđeno da je Novalić deinstalirao Viber-aplikaciju 17. svibnja.

''Ovakvim ponašanjem svjesno je onemogućio utvrđivanje sadržaja prethodno ostvarenih komunikacija s drugim osumnjičenim i neposrednim svjedocima'', stoji u dokumentima Tužiteljstva BiH, tvrdi Avaz.

Inače, Tužiteljstvo BiH uputilo je žalbu Sudu BiH u predmetu „Respiratori", a povodom odbijanja prijedloga za jednomjesečni pritvor osumnjičenima Fadilu Novaliću, Fikretu Hodžiću i Fahrudinu Solaku.

Tužilaštvo osporeno rješenje temelji na povredi načela jednakosti građana pred zakonom, kao i dosljednoj tvrdnji da izrečene mjere zabrane ne mogu osigurati provođenje efikasne i neometane istrage.

Kopirati
Drag cursor here to close