Neće moći

Kad građani BiH misle da policiju u Njemačkoj mogu varati kao kod kuće

Naivnost na kraju bude žestoko kažnjena po džepu…
Vijesti / Crna Kronika | 15. 08. 2019. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se povećava broj državljana BiH koji putuju i žive u europskim zemljama, sve češće naši ljudi dolaze u koliziju s tamošnjim zakonima, objavile su Nezavisne novine.

Neki slučajevi bi - da nisu žalosni - bili smiješni jer pokazuju naivna vjerovanja Bosanaca i Hercegovaca da propise mogu izigrati kao u domovini. Naivnost na kraju bude žestoko kažnjena po džepu…

Tako je u utorak ujutro njemačkim graničnim policajcima iz Burghausena nekoliko puta upao u oči Peugeot bh. registarskih tablica koji se autoputom A94 kretao u pravcu Passaua. Za upravljačem Peugeota bio je muškarac, a na mjestu suvozača žena, izvještava ovb-online.

Nešto kasnije, na regionalnom putu B12 kod Marktla automobil je ponovo izašao pred graničnu policiju, no ovaj put su uloge bile zamijenjene: Žena je bila za volanom Peugeota, a muškarac pored nje.

Ova činjenica privukla je pažnju policajaca. Zaustavili su Peugeot i pregledali dokumente obje osobe. Muškarac, 30-godišnji državljanin BiH, rekao je da je zaboravio vozačku dozvolu u svojoj domovini. Međutim, u džepu mu je bila bh. vozačka dozvola, za koju se brzo ispostavilo da je u potpunosti krivotvorena!?

Na mjesto gdje je zaustavljen bh. par stigao je prevoditelj koji je pomogao rješenju "slučaja".

Bosanac je objasnio da je "naslutio" policiju na autoputu i zato je došlo do promjene za upravljačem Peugeota.

Tužiteljstvo mu je naložilo da plati kaznu, nakon čega je njegovoj supruzi, čiji su papiri bili u redu, dozvoljeno je da nastavi put za volanom Peugeota.

Uz to, granična policija Burghausena podnijela je prijavu zbog krivotvorenih dokumenata i vožnje bez vozačke dozvole. Prijavu očekuje i supruga, koja je upisana kao vlasnica Peugeota, jer je upravljanje vozilom prepustila osobi bez dozvole.

Kopirati
Drag cursor here to close