Herceg Novi

Još jedno ubojstvo, obračun mafijaških klanova?

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o nastavku obračuna između škaljarskog i kavačkog klana u kojem je proteklih sedam godina u Crnoj Gori i susjednim državama ubijeno više od 40 osoba.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2020. u 11:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Herceg Novom jutros oko 9 sati ubijen je Šćepan Roganović u kojeg je nepoznati napadač ispalio pet hitaca iz vatrenog oružja, javljaju crnogorski mediji.

Policija je blokirala grad i za počiniteljem ubojstva intenzivno se traga.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o nastavku obračuna između škaljarskog i kavačkog klana u kojem je proteklih sedam godina u Crnoj Gori i susjednim državama ubijeno više od 40 osoba.

Škaljarski i kavački klan nekoć su bili dio zajedničke kriminalne grupe koja je vodila operacije trgovanja drogom iz svoje baze u Kotoru.

Nakon što je 2013. godine iz luke u Valenciji nestalo 200 kilograma kokaina netom pristiglog iz Južne Amerike, grupa se podijelila i počeo je krvavi obračun.

Novljanin Šćepan Roganović (36) treća je žrtva te obitelji u ratu crnogorskih klanova. Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. srpnja 2017. godine u novskom naselju Dubrava.

Policija nikada nije otkrila tko su dvojica napadača koji su ga sačekali stotinjak metara od kuće u kojoj je živio i u njega ispalili više hitaca. Tri mjeseca prije ubojstva Nike Roganovića, njegov mlađi sin i brat jutros ubijenog Šćepana, Duško, teško je ranjen, navodi portal Vijesti.

Taj Novljanin je ostao bez obje noge u podmetnutnoj eksploziji 26. travnja 2017. godine. Ni taj napad nikada nije rasvijetljen.

Brat od strica braće Roganović, Vladimir Roganović (31) ubijen je 21. prosinca 2018. godine u Beču. Roganoviće cmogorska policija označava članovima kavačkog kriminalnog klana.

Vladimir Roganović važio je za jednog od od važnijih ljudi u 'kavačkom klanu'. Šćepan Roganović uhićen je u listopadu 2017. godine zbog sumnje da je počinio krivično djelo 'Zelenašenje'.

Kopirati
Drag cursor here to close