Teške tjelesne ozljede

Jednomjesečni pritvor Tuzlaku jer je pretukao susjeda

Kada je Sabranović pao na zemlju, Ganić ga je više puta udarao rukama i nogama po glavi i tijelu i pri tome mu nanio teške tjelesne ozljede, prijelome na glavi, licu i nosu.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2020. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Samira Ganića (35) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da je Ganić 23. travnja 2020. godine u ulici Pavla Goranina u Tuzli, zbog prethodnih sporova u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima koji traju duže vrijeme, zaustavio svog susjeda Gorana Sabranovića, psovao mu, a nakon toga i fizički nasrnuo na njega i udario ga pesnicom u glavu. Kada je Sabranović pao na zemlju, Ganić ga je više puta udarao rukama i nogama po glavi i tijelu i pri tome mu nanio teške tjelesne ozljede, prijelome na glavi, licu i nosu. Napad na Sabranovića su nakon toga spriječili susjedi.

Naredba o provođenju istrage je donesena i protiv S.R (26), koji je u Ganićevom dvorištu obavljao građevinske radove, zbog krivičnog djela lake tjelesne ozljede. Istraga protiv S.R. se vodi zbog sumnje da je jednog od komšija koji su razdvojili Ganića od oštećenog, udario u nogu i nanio mu laku tjelesnu ozljedu, a nakon toga ga pokušao udariti i lopatom u čemu su ga spriječili druge komšije.

Pripadnici MUP-a TK su nakon događaja obavili uviđaj i uzeli izjave svjedoka, te su lišili slobode Ganića. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu je u tijeku, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close