Tuzla

Jednomjesečni pritvor za policajce koji se sumnjiče za uzimanje mita

Policajci se sumnjiče da su od određenog broja vozača koji su počinili prekršaje tražili i uzimali manje iznose novca kako im ne bi izdavali prekršajne naloge
Vijesti / Crna Kronika | 08. 01. 2019. u 12:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona Dražena Miličevića i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za policijske službenike Policijske stanice Centar Tuzla Enisa Tučića (49) i Slađana Iličića (47), zbog postojanja osnovane sumnje da su kao suučesnici počinili produženo krivično djelo primanje dara ili drugih oblik koristi u stjecaju s produženim krivičnim djelom krivotvorenje službene isprave.

Postoji osnovana sumnja da su ta dva policijska službenika od studenog 2018. do siječnja 2019. godine, obavljajući svoje službene dužnosti kontrole prometa, od određenog broja vozača koji su počinili prekršaje tražili i uzimali manje iznose novca kako im ne bi izdavali prekršajne naloge,  te su u obrasce  za kontrolu prometa upisivali neistinite podatke da je stanje kod tih vozača uredno. Na taj način su postupali suprotno odredbama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH i Zakona o prekršajima FBiH.

Tužiteljstvo istragu u tom predmetu vodi s pripadnicima MUP-a TK uz suradnju s istražiteljima Federalne uprave policije.

Osumnjičeni su lišeni slobode 4. siječnja, te su nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, predati u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, priopćeno je iz Kantonalno tužiteljstva Tuzlanskog kantona.

Kopirati
Drag cursor here to close