Srećko Trifković

Jednomjesečni pritvor za osobu koja se dovodi u vezu s ubojstvom policajaca

Prijedlog je to Tužiteljstva ŽS zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo, utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2018. u 10:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor za Srećka Trifkovića, zbog postojanja sumnje da se može dovesti u vezu s ubojstvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrđeno je Feni u Sudu.

Prijedlog je to Tužiteljstva Županije Sarajevo (ŽS) zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo, utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova ŽS (MUP ŽS) su, radeći na rasvjetljavanju kaznenog djela ubojstva pripadnika Uprave policije MUP-a ŽS, pod nadzorom Tužiteljstva ŽS, saslušali i ispitali oko 50 osoba.

Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a ŽS. U sarajevskom naselju Alipašino Polje je u petak rano ujutro u pucnjavi ubijen policajac županijskog MUP-a Sarajevo Adis Šehović (46), dok je drugi policajac Davor Vujinović (43) preminuo u bolnici od zadobivenih ozljeda.

Na policajce, koji su bili u službenom vozilu, vatru su otvorile, zasada, nepoznate osobe koje su pokušale ukrasti automobil Volkswagen Golf 6 hrvatskih registracijskih oznaka.

U opsežnu policijsku potragu za počiniteljima ovog gnusnog zločina uključene su gotovo sve policijske agencije, uključujući MUP ŽS, MUP RS, FUP, SIPA-u i Graničnu policiju BiH, uz asistenciju OSA-e BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close