Tužiteljstvo

Jednomjesečni pritvor za Amara Mustedanagića

Osumnjičeni je identificiran i uhićen tijekom 21. prosinca 2019. godine.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 12. 2019. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Amara Mustedanagića (22) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u stjecaju sa krivičnim djelom neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći.

Kako se navodi u priopćenju za javnost iz tužiteljstva Tuzlanske županije, Postoji osnovana sumnja da je Mustedanagić u ranim jutarnjim satima (oko 2,30 sati) 21. prosinca 2019. godine na ''južnoj magistrali“ u Tuzli u blizini TC Mercator, svjestan da se ne pridržava prometnih pravila i dovodeći u opasnost život ljudi, upravljao vozilom ''Golf 5'' u vlasništvu druge osobe koja je tada bila na mjestu suvozača, te nije obratio pažnju na prisustvo pješaka koji nalazio na kolniku, te je prednjim desnim dijelom vozila udario pješaka Ismara Subašića nakon čega je nastavio vožnju svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je ozlijedio, a koja je nakon toga preminula na UKC-u Tuzla.

Osumnjičeni je identificiran i uhićen tijekom 21. prosinca 2019. godine.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužitelj u suradnji s pripadnicima OKP PU Tuzla.

Tijekom dosadašnjeg dijela istrage su  prikupljeni brojni materijalni dokazi sa mjesta nesreće, uzete izjave određenog broja svjedoka, te su naređena određena vještačenja i istražne radnje koje su u tijeku. Nakon analize materijalnih dokaza će biti naređeno i vještačenje po vještaku prometne struke.

Iz Tužiteljstva navode kako se kontinuirano i intenzivno se radi na utvrđivanju svih okolnosti koje se vezuju za ove događaje.

Osumnjičenom je pritvor određen zbog bojazni da bi mogao sakriti ili uništiti dokaze i utjecati na svjedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close