Tužiteljstvo HNŽ

Jednomjesečni pritvor dvojcu osumnjičenom za krađu u Mostaru

Naime, osumnjičenima Sugatu Mušanoviću i Arifu Nuhanoviću se stavlja na teret da su dana 01.08.2018. godine u Titovoj ulici u Mostaru, ispred restorana „Kuluk“ počinili provalnu krađu
Vijesti / Crna Kronika | 06. 08. 2018. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K u Mostaru, Općinski sud u Mostaru donio je Rješenje kojim se određuje pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, u kaznenom predmetu protiv osumnjičenih Sugata Mušanovića zv. „Hugo“ iz Mostara i Arifa Nuhanovića zv. „Tajsa“ iz Mostara za kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287 st. 1 točka a. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, u vezi sa čl. 31 istog Zakona.

Naime, osumnjičenima Sugatu Mušanoviću i Arifu Nuhanoviću se stavlja na teret da su dana 01.08.2018. godine u Titovoj ulici u Mostaru, ispred restorana „Kuluk“ počinili provalnu krađu, na način da su podesnim predmetom razbili staklo na vratima vozila marke „Peugeot“ vlasništvo V.Č., te iz vozila otuđili mobitel, tri tableta raznih marki, vrijednosti oko 3.000,00 KM, vlasništvo turskog državljanina I.G., da bi potom tijekom istog dana djelatnici policije pronašli I.-osumnjičenog Sugata Mušanovića i od njega oduzeli otuđene stvari koje im je dobrovoljno predao.

Zbog straha da bi osumnjičeni, ukoliko bi bili na slobodi, mogli ponoviti kazneno djelo, te na temelju priloženih dokaza i priznanja osumnjičenih Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close