Akcija na terenu

Jedan vozač pobjegao s mjesta nesreće, drugi pijan bježao policiji

Vijesti / Crna Kronika | 06. 02. 2017. u 12:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom kontrole prometa proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije (SBŽ) privremeno je oduzeto osam motornih vozila od osoba za koje je utvrđeno da su višestruki povratnici u vršenju najtežih prometnih prekršaja ili vrše prijevoz drvnih sortimenata koji potiču iz šumske krađe.

U Travniku je oduzeto vozilo Ford i dva vozila Passat, čiji su vozači imali iznos od 4520 KM i 1400 KM neplaćenih novčanih kazni zbog ranije počinjenih prekršaja, a u Vitezu su oduzeta vozila Audi A4 i Golf 2.

Vozač Audija se prvo oglušio na znak koji su mu davali policajci da se zaustavi, a po njegovom pronalasku ustanovljeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (2,20 promila), da mu je isteklo važenje vozačke dozvole, te da ima iznos od 860 KM neplaćenih novčanih kazni za ranije počinjene prekršaje.

Vozač vozila Golf 2 upravljao je vozilom bez položenog vozačkog ispita, a dan ranije sudjelovao je u prometnoj nezgodi, te je pobjegao sa lica mjesta, a ima 1370 KM neplaćenih novčanih kazni.

U Bugojnu je oduzetojedno motorno vozilo – Golf 2, u Donjem Vakufu vozilo Fiat, a u Novom Travniku oduzet je traktor kojim su prevoženo ogrjevno drvo za koju vozač nije imao dokumentaciju, te se sumnja da se radi o ukradenim drvima. Zbog istog razloga oduzeto je i kombi vozilo Ford Tranzit u Kiseljaku.

Traktor i kombi su oduzeti kao sredstvo izvršenja kaznenog djela 'Šumske krađe', a ostala vozila kao sredstva izvršenja najtežih prometnih prekršaja, kako bi se počinitelji prekršaja spriječili u daljem činjenju istih, s obzirom da do sada izrečene sankcije nisu postigle svrhu i odvratile ove osobe od daljeg činjenja prekršaja, navodi se iz MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close