Tužiteljstvo HNŽ-a

Jali zbog napada na Bišću produžen pritvor: Iskazao kontinuitet u činjenju kaznenih djela

Fafulić se sumnjiči da je 7. kolovoza 2018. godine, u mostarskom naselju Bišće Polje, oštećenog M.V. iz Mostara više puta udario zatvorenom šakom u predjelu glave, brade i vrata
Vijesti / Crna Kronika | 13. 09. 2018. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ), Općinski sud u Mostaru donio je Rješenje o produženju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom Jasminu Fafuliću zv. 'Jale' iz Zenice, trenutno nastanjenom u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo - teške tjelesne ozljede'', priopćeno je Ureda glavnog županijskog tužitelja.

Naime, kako navode u priopćenju, Fafulić se sumnjiči da je 7. kolovoza 2018. godine, u mostarskom naselju Bišće polje, oštećenog M.V. iz Mostara više puta udario zatvorenom šakom u predjelu glave, brade i vrata sa namjerom da ga ozlijedi, svjestan da na taj način može dovesti u opasnost život oštećenog, uslijed čega je kod M.V došlo do višestruke frakture lubanje, otoka i nagnječenja mozga, unutarnje krvarenja u predjelu glave, te se oštećeni do danas nalazi u stanju moždane kome.

''Kako je osumnjičeni, višestruki povratnik u činjenju kaznenih djela, te je iskazao izuzetnu odlučnost, upornost i kontinuitet u činjenju kaznenih djela, osoba kod koje dosada izrečene kaznenopravne sankcije nisu utjecale da se prestane baviti ovakvim ili sličnim radnjama, te na temelju priloženih dokaza, Općinski sud u Mostaru ocijenio je opravdanim produženje pritvora'', priopćeno je iz Ureda tužitelja.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

Podsjećamo kako su poslije ovog kaznenog dijela u nasilju Opine na Bišću polju organizirani i prosvjedi zbog opasnosti za stanovništvo koje tu živi, a u rješavanje problematike ovog naselja uključile su se različite službe.

Kopirati
Drag cursor here to close