Školski jedrenjak

Jadran: Tko je školskim brodom krijumčario kokain?

Policija sumnjiči Osmajića, koji je uhićen u nedjelju, da stoji iza osnutka kriminalne skupine koja je planirala krijumčarenje kokaina.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 04. 2019. u 13:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori kriminalističke policije uhitili su Tivaćanina Radomira Osmajića zbog sumnje da je sudjelovao u krijumčarenju kokaina na školskom brodu Jadran pronađenog prošli tjedan, a što je već rezultiralo uhićenjem jednog člana posade, objavljeno je u ponedjeljak. 

Policija sumnjiči Osmajića, koji je uhićen u nedjelju, da stoji iza osnutka kriminalne skupine koja je planirala krijumčarenje kokaina.

Specijalni tužitelj Saša Čađenović saslušao je u nedjelju starijeg vodnika Miloša Kulića zbog sumnje da je sudjelovao u krijumčarenju kokaina na ovom brodu. Kulić je bio saslušan bez prisustva branitelja. 

Dan ranije, u subotu, policija je uhitila vodnika Duška Radenovića jer je tijekom istrage pronađen kokain u njegovu osobnom ormariću.

Radenovića sumnjiče da je prošli tjedan, tijekom priprema broda za krstarenje, kada je na “Jadran” bila donesena hrana za dvotjedni boravak gotovo 80 ljudi na moru, unio te zatim na brodu sakrio veću količinu narkotika.

Prema neslužbenim informacijama, pretragom i pretresom broda pronađeno je između 50 i 60 kilograma kokaina.

Brod Jadran trebao je sa studentima kotorskog Fakulteta za pomorstvo isploviti u petak na petnaestodnevno školsko krstarenje do Turske i Grčke. Zbog ovog slučaja krstarenje je otkazano.

Time je nanesena nemjerljiva šteta ugledu školskog broda „Jadran“, Mornarice i oružanih snaga Crne Gore, navodi ministarstvo obrane, prenosi Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close