Posao po naški

Izvučen 21 milijun KM

Tužiteljstvo TK u dva navrata je Tužiteljstvo BiH slalo zahtjeve za ocjenu nadležnosti, međutim ova pravosudna institucija se očitovala kao nenadležna.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2019. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kriminalne radnje u Global Ispat Koksnoj Industriji Lukavac traju duži niz godina, a prema informacijama Tužiteljstva Tuzlanskog kantona za devet godina na sumnjiv način izvučeno je dvadesetak milijuna maraka, objavila je televizija N1.

Novac je, kako se navodi, završavao na računima firme GSHL koja je vlasništvo jučer uhićenog Pramoda Mittala. Istragom u vezi kriminalnih radnji u GIKIL-u trenutno je obuhvaćeno šest osoba, četiri strana državljana i dva iz Bosne i Hercegovine.

Prilikom prikupljanja dokaza o kriminalu u lukavačkoj kompaniji, Tužiteljstvo TK u dva navrata je Tužiteljstvo BiH slalo zahtjeve za ocjenu nadležnosti, međutim ova pravosudna institucija se očitovala kao nenadležna.

''Očigledno se novac 'gubio" na dva mjesta. Ovdje je ostajao, a bio je dužan da se preda kroz opremu da bi se zaštitili ljudi na ovom području onečišćenja okoliša do ovih protupravnih radnji koje su polučile protupravnu imovinsku korist od pojedinaca i ovlaštenih službenih osoba'', kaže Tomislav Ljubić, glavni tužitelj TK.

''Smatramo da je od 2006. putem tzv. menadžerskih ugovora u gotovini do 2015. godine izvučeno 21 milijun KM, a za koja novčana sredstva smatramo da su isplaćena neosnovano'', dodaje Ćazim Serhatlić, postupajući tužitelj u slučaju Mittal.

 

Kopirati
Drag cursor here to close