Na zahtjev roditelja

Izvršena ponovna obdukcija tijela Davida Dragičevića

Uzeti su, kako se dodaje, dodatni uzorci za analizu, a obdukcijski nalaz će biti dostavljen obitelji Davida Dragičevića.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 03. 2018. u 17:52 Fena
Kopirati

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske danas je, na zahtjev roditelja, izvršena ponovna obdukcija tijela Davida Dragičevića, čije je tijelo pronađeno 24. ožujka na ušću Crkvine u Vrbas u Banjoj Luci.

Obdukciju je izvršio specijalist sudske medicine prof. dr Ivica Milosavljević, koji je iz Beograda došao na poziv Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a, a u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Srbije i Vojno medicinskom akademijom (VMA) iz Beograda'', priopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Uzeti su, kako se dodaje, dodatni uzorci za analizu, a obdukcijski nalaz će biti dostavljen obitelji Davida Dragičevića.

''Pukovnik dr. Ivica Milosavljević je načelnik Odjela za sudsku medicinu Instituta za patologiju i sudsku medicinu Vojno medicinske akademije iz Beograda sa dugogodišnjim iskustvom i predsjednik Vrhovnog suda časti Lekarske komore Srbije'', navodi se u priopćenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Policija je prvobitno priopćila da se u slučaju smrti mladića iz Banja Luke vjerojatno radi o slučajnoj smrti, što ne prihvaćaju roditelji, koji smatraju da je ubijen.

Nekoliko stotina građana Banje Luke okupljalo se već dva dna na skupu “Pravda za Davida”.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podsjetimo i FBI je ponudio pomoć u rješavanju ovog slučaja. Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor policije Darko Ćulum na današnjem sastanku upoznali su pripadnike FBI-a sa slučajem Davida Dragičevića. Ovom prilikom pripadnici FBI-a su izrazili zainteresiranost za navedeni slučaj, te ponudili da na osnovu iskustva stečenog u sličnim predmetima, pruže pomoć u vidu konzlultacija.

Kopirati