Bacanje kutija

Izrečene kazne za prekidanje izbora u Stocu

Pred Općinskim sudom u Čapljini nastavlja se sudski proces protiv predsjednika tamošnje općinske organizacije Stranke demokratske akcije Salmira Kaplana
Vijesti / Crna Kronika | 10. 11. 2017. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Čapljini osudio je na uvjetne zatvorske kazne četiri osobe koji su sudjelovali u nasilju i prekidu izbora u općini Stolac prošle godine.

Uvjetne osude za prekidanje izbora i iznošenje biračkih kutija na biračkim mjestima u Osnovnoj školi u Stocu dobili su Elvir Nović, Ahmet Ljubović, Haris Baljić i Muhamed Tucaković.

Oni su prethodno priznali da su sudjelovali u izbornom nasilju i prekidu izbora.

Jedan od osuđenih, Haris Baljić, obnaša dužnost savjetnika predsjednika Skupštine Hercegovačko–neretvanske županije, preniio je Večernji list.

Pred Općinskim sudom u Čapljini nastavlja se sudski proces protiv predsjednika tamošnje općinske organizacije Stranke demokratske akcije Salmira Kaplana i lokalnog SDP–a Demira Mahmutćehajića, koji su optuženi za nasilje, napad i premlaćivanje službenih osoba. Kaplan je pri tome teže ozlijedio člana biračkog povjerenstva Marija Raguža.

Porazbijao je prostorije Središnjeg izbornog stožera te prijetio drugim hrvatskim članovima biračkih povjerenstava.

Zbog nasilja u Stocu izbori su u toj općini ponovljeni, a Kaplanu, Mahmutćehajiću i Ljuboviću Središnje izborno povjerenstvo je zabranilo sudjelovanje na novim izborima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close