Marokanac

Mostar: Izbodeni migrant već dva puta privođen zbog ubojstava, svaki put završavao na slobodi

Bounjima je MUP HNŽ-a već dva puta privodio zbog pokušaja ubojstava, ali je oba puta bivao pušten na slobodu i slobodno se i bez bilo kakvog nadzora kretao među građanima Mostara.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 03. 2020. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Migrant iz Maroka Youssef Bounjim (18) koji je četvrtak navečer u Mostaru izboden u sukobu koji je izbio između migranata, već je dva puta privođen zbog pokušaja ubojstava, prenosi Dnevnik.ba, ali je unatoč tomu svaki put pušten da slobodno šeta Mostarom.

Naime, u četvrtak navečer izbila je tučnjava među migrantima na Trgu Ivana Krndelja, kod naselja Bejrut u kojoj je Bounjim izboden gotovo na smrt. Liječnici mostarske bolnice 'dr. Safet Mujić' su mu samo čudom spasili život. No, i dalje je neizvjesno hoće li preživjeti.

''Mladić je dovezen u našu bolnicu u iznimno teškom stanju. Nožem je uboden u želudac i pri tom mu je presječena i aorta, tako da je ubrzano gubio krv. Izgubio je između tri i četiri litra krvi, arterijska krv je bila prolivena posvuda. Pravo je čudo da smo mu uspjeli spasiti život, iako se i dalje nalazi na odjelu intenzivne njege te i dalje nije izvan životne opasnosti“, kazali su portalu Dnevnik.ba liječnici iz bolnice 'dr. Safet Mujić'.

Također, iz ove bolnice su potvrdili kako je Bounjim bio pozitivan na različite vrste narkotika.

No, ono što je dodatno zabrinjavajuće u ovoj priči je to što je Bounjima MUP HNŽ već dva puta privodio zbog pokušaja ubojstava, ali je oba puta bivao pušten na slobodu i slobodno se i bez bilo kakvog nadzora kretao među građanima Mostara. Policija je svaki put odrađivala svoj dio posla, ali ga je sud svaki put puštao na slobodu.

Iz MUP-a HNŽ su prethodno objavili informaciju kako je dana 5. ožujka oko 22:10 sati Policijska uprava Mostar obaviještena da je na adresi Trg I.Krndelja u Mostaru došlo do tučnjave migranata, te da je jedan migrant kolima Hitne pomoći prevezen u Kantonalnu bolnicu 'dr. Safet Mujić'.

"Odmah su na mjesto događaja izašli djelatnici policije koji su zatekli svjedoka B.B. (2003.) iz Maroka. Isti je izjavio da je nožem ozljeđen njegov brat od strane tri nepoznate osobe-migranta iz Maroka koji su se udaljili prema Autobusnoj stanici. U blizini mjesta događaja pronađena su dva odbačena preklopna noža. Na mjestu događaja izvršen je očevid od strane djelatnika Sektora krim. policije i dežurnog tužitelja. Dežurni liječnik se izjasnio da je ozljeđena osoba životno ugrožena. Svjedok je radi obavljanja službenih radnji doveden u prostorije PU. Međutim, isti se nije dobro osjećao te mu je ukazana pomoć u bolnici 'dr. Safet Mujić' gdje je zadržan na promatranju", priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close