Priča koja se ponavlja

Policija o pokušaju otmice djevojčice u Mostaru: Facebook priče

Naime, proteklih dana društvenim mrežama kruži objava jedne majke, koju su prenijeli i pojedini mediji, o pokušaju otmice djeteta u mostarskom naselju Tekija.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 10. 2021. u 09:39 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informacije o bijelom kombiju koji u Mostaru mami djecu možemo nazvati 'facebook pričama', kažu iz mostarske policije za Bljesak.info.

Naime, proteklih dana društvenim mrežama kruži objava jedne majke, koju su prenijeli i pojedini mediji, o pokušaju otmice djeteta u mostarskom naselju Tekija.

Kako je navela majka, u popodnevnim satima, kod školskog igrališta njezinu djevojčicu je u bijeli kombi pokušao namamiti nepoznati čovjek.

''Molim žene da obrate pažnju na djecu. Sinoć oko 6 sati na Tekiji su mi pokušali namamiti curicu u bijeli kombi. Kombi je stariji, tamnija stakla. Čovjek je imao crnu majicu, crne pantalone, smeđu jaknu…malo kose, veći nos. Kombi je bio parkiran kod igrališta kod škole'', napisala je majka, čija se objava ubrzo proširila društvenim mrežama.

Priča koja se ponavlja

U MUP-u HNŽ službeno nisu imali prijavljen ovaj slučaj, te su ga okarakterizirali kao 'facebook priču'.

Zanimljivo je da se i ranijih godina na području Mostara pojavljivale ovake informacije, o kombiju koji u blizini školskih igrališta mami djecu.

Priča slična ovoj dogodila se početkom listopada ove godine u Travniku, gdje su roditelji djece iz naselja Han Bila i novotravničkog naselja Bučići, prijavili srednjovječnog muškarca koji je, kako su naveli, pokušao nagovoriti lokalnu djecu da uđu u kombi koji je vozio.

Potraga u Travniku

''Stariji vozač je mamio djevojčicu od desetak godina koja je krenula sama u prodavnicu da uđe u automobil, plašeći je zmijom pored puta. Djevojčica je govorila ne želim, krenula je bježati, a on je u rikverc vozio za njom, da bi ona dotrčala u moje dvorište. Bio sam vani i vidio da s njom nešto nije u redu, pitao sam što je bilo i sve mi je ispričala. Ispratio sam je kući, sjeo u automobil i zaputio se prema Biloj, ali nisam našao vozilo koje je opisala. Djevojčica je bila u šoku, roditeljima savjetujem da paze djecu'', rekao je tada jedan od mještana Han Bile.

U slučaj se uključio i MUP SBK koji su proveli potragu za prijavljenim muškarcem te, kako su rekli, poduzeli sve potrebne radnje da utvrde njegov identitet.

Prema svjedočenju roditelja, radi se o muškarcu u kasnim srednjim godinama, a kako su kazali i policiji, specifičan je po tome što nema prednjih zuba. Djecu je, kažu roditelji, mamio da uđu u kombi pod izgovorom da mu pokažu kuću njegovog poznanika kojeg je navodno tražio.

Video-snimka muškarca?

Pisalo se i o postojanju video snimke na kojoj se vidi bijeli kombi kako prilazi djeci, no službeno za sada ništa nije potvrđeno. Postoji li veza između ovog slučaja i informacije koju je podijelila majka iz Mostara, također zasad ostaje nepoznanica.

Facebook priča ili previše slučajnosti, sigurno je jedno - držite svoje mališane budno na oku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close