Ograđivanje od incidenta

Iz mostarske škole tvrde: Naše učenice nisu sudjelovale u tučnjavi

''Tučnjava koja se dogodila u poslijepodnevnim satima u blizini škole nema nikakve veze sa našom djecom'', ističu iz škole.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2018. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vecernji.ba / Ilustracija

Dan nakon  što su mediji prenijeli informaciju kako su se potukle učenice Srednje mašinsko- saobraćajne škole Mostar, reagirali su iz ove škole.

''U ponedjeljak 12.2.2018.godine portal Radio Sarajevo.ba je objavio informaciju kako su se ootukle učenice u Mostaru, mladići navijali i skandirali. Ovu informaciju su prenijeli portali Bljesak. info, Dnevni avaz i Dnevni list.

Tučnjava koja se dogodila u poslijepodnevnim satima u blizini škole nema nikakve veze sa našom djecom. Učenici JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole pohađaju nastavu u prijepodnevnoj smjeni od 7.10-12.40 sati i naše učenice nisu sudjelovale. Ova informacija je u potpunosti neistinita i zlonamjerna. Sve činjenice iz demanta mogu se provjeriti u MUP-u HNŽ-a'', navode iz škole.

Demant potpisuje Vijeće roditelja i škole JU Srednje mašinsko- saobraćajne škole Mostar.

Podsjetimo, Radiosarajevo.ba objavio je kako su se učenice navedene škole potukle u blizini objekta, prilikom čega su ih dečki borili, a one su se nakon tučnjave čak gađale kamenjem i ostalim predmetima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close