Afera Diploma

Istražuje se Centar za obrazovanje, Tužiteljstvo dobilo drugo ime

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta USK Damir Omerdić potvrdio je kako je osnovano povjerenstvo, koje će izvršiti detaljan nadzor…
Vijesti / Crna Kronika | 09. 01. 2019. u 13:23 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona pokrenulo je istragu zbog medijskih napisima o nezakonitim izdavanjima diploma u privatnoj obrazovnoj instituciji ''Centar za obrazovanje odraslih'' u Sanskom Mostu.

''Istražitelji Odjela za sprečavanje gospodarskog, računalnog kriminala i korupcije Sektora kriminalističke policije MUP-a USK pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva provode određene istražne radnje. Postoje osnove sumnje da su odgovorno lice ove institucije i osoba P.S. počinili krivična djela krivotvorenja službenih isprava, te je zbog toga izvršen i pretres prostorija ove obrazovne institucije, kao i izuzimanje određene dokumentacije koja bi mogla poslužiti kao dokaz u eventualnom krivičnom postupku'', izjavila je glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta USK Damir Omerdić potvrdio je kako je osnovano povjerenstvo, koje će izvršiti detaljan nadzor nad radom ove institucije.

''Škola je trenutno zatvorena zbog istrage. Mi ćemo se potruditi da Povjerenstvo za nadzor rada, kojeg je formiralo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta USK što prije završi posao, kako bi resorno ministarstvo adekvatno reagiralo. Trenutno važeći zakon ima dosta manjkavosti, na čemu će se u sljedećem razdoblju dosta raditi. Razmišlja se i o određenom softveru, koji će omogućiti detaljnu evidenciju upisanih i datumske odrednice u privatnim obrazovnim institucijama'', istaknuo je Omerdić.

Istodobno, oglasilo se i državno Tužiteljstvo zbog, kako tvrde, ''neistinitih navoda u vezi postupanja Tužiteljstva BiH u događanjima vezanim za tzv. 'Slučaj Diplome' a koji je aktualan u medijima u proteklih nekoliko dana''.

'' Tužiteljstvu BiH nikada nije dostavljen izvještaj niti informacija o počinjenim kaznenim djelima, u vezi s osobom P. Senad rođen 1978. godine u Fojnici, a koji se pojavljuje na snimku koji je objavljen na portalu Žurnal.info zbog čega u odnosu na navedenu osobu, Tužiteljstvo BiH nije moglo ni postupati'', priopćeno je iz tog tužiteljstva. 

Tužiteljstvu BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, dostavila je Informaciju broj 16-04/2-04-1-6395/18 u kojoj se navodi potpuno druga osoba rođena 1982. godine u Bihaću.

''Dakle, osoba koja se pojavljuje na snimci nije bila prijavljena Tužiteljstvu BiH'', navodi se u priopćenju iz državnog Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close