Tužitelj

Ispitano 200 ljudi: Ubojstvo Lane Bijedić i dalje misterija

Iako je Tužiteljstvo uradilo sva potrebna vještačenja i ispitivanja, još nisu u mogućnosti nikoga dovesti u vezu sa slučajem.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 06. 2020. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom istrage ubojstva Lane Bijedić, 19-godišnje Mostarke koja je 6. listopada prošle godine pronađena u rijeci Studenčici u općini Ljubuški, ispitano je oko 200 svjedoka, ali se istraga nije makla s mjesta.

Kako je za Oslobođenje rekao tužitelj Tužiteljstva ZHK-a Josip Aničić još uvijek se nitko ne može povezati s ubojstvom.

''Sve su te osobe saslušane u smislu da li su išta vidjele, da li su vidjele Lanu ili nekoga još. Skinuti su svi videozapisi sa privatnih kuća, benzinskih pumpi, poduzeća, čak i policijske kamere. Izvršile su se analize svih kamera od autobusnog kolodvora u Mostaru pa sve do mjesta gdje je pronađena. Također se njezino kretanje pratilo na osnovu aplikacije Samsung Health koja je pokazivala koliko je kilometara taj dan prošla. Izvršena su vještačenja odjeće i obuće u smislu na koji način su pokidani ti odjevni predmeti. Urađen je i pretres, ali i vještačenje mobitela, te biološko vještačenje, odnosno DNK analiza'', rekao je Aničić za Oslobođenje.

Iako je Tužiteljstvo uradilo sva potrebna vještačenja i ispitivanja, još nisu u mogućnosti nikoga dovesti u vezu sa slučajem.

Video: Osam mjeseci nakon ubistva Lane Bijedić: Ima li pomaka u istrazi?

Uspjeli su, kaže, otkloniti nekoliko sumnji tako da sada sužavaju krug kada je u pitanju napredak istrage.

''Međutim, tijekom istrage, nakon određenog razdoblja pojave se neke druge okolnosti tako da u ovom trenutku još se vodi istraga za ubojstvo. Kako će to na kraju rezultirati, naravno morat ćemo, ako bude govora o samoubojstvu ili o nečem drugom, dokazivati. Još je sve moguće kada je u pitanju ova istraga i morat će se još neke činjenice utvrditi'', rekao je Aničić.

Kopirati
Drag cursor here to close