Tužiteljstvo BiH

Mobiteli otkrili: Radikalni islamisti prijetili pravosuđu?!

Jukić je rekla da nekih pomaka već ima, ali da zbog predistražnih radnji ne može iznositi više detalja.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 08. 2018. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH, Obavještajno-sigurnosna agencija i Agencija za istrage i zaštitu - SIPA ispitali su neke osobe koje su posjedovale mobitel s kojeg su upućene SMS prijetnje nositeljima najviših dužnosti  pravosudnih institucija BiH, izjavila je Srni zamjenica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća  BiH Ružica Jukić.

Jukić je rekla da nekih pomaka već ima, ali da zbog predistražnih radnji ne može iznositi više detalja. 

"Na prvi trenutak kada pogledate poruku stiče se dojam da se to odnosi na presudu Fahrudinu Radončiću i na to što oni smatraju da mi njega podržavamo. Ne znam samo na osnovu čega to smatraju", dodala je Jukić. 

Ona je navela da se iz sadržaja poruke može zaključiti da je riječ o nekim radikalnim islamskim krugovima. 

"Poruka prijetnje, kakva god ona bila, ozbiljna je stvar i njoj se treba ozbiljno pristupiti, a ne kao što su neki portali u Federaciji BiH izrazili sumnju da se ta prijetnja dogodila, iako smo mi svi dali izjave da nam je stigla prijeteća poruka. Takvi novinari opstruiraju istragu i ja smatram da oni nešto znaju, čim tako govore", rekla je Jukić. 

Osim Jukić, prijeteće poruke u petak, 10. kolovoza, dobili su i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, predsjednik VSTS-a BiH Milan Tegeltija, potpredsjednik VSTS-a Jadranka Lokmić Misirača, te tužitelj Tužiteljstva BiH Dijana Kajmaković, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close