Karikature

Islamska zajednica: Mediji u BiH podliježu euforiji islamofobije

Vijesti / Crna Kronika | 15. 01. 2015. u 09:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kojim se argumentima može objasniti da je ismijavanje Muhammeda, borba protiv terorista ili da je nanošenje duševne boli svim muslimanima svijeta dokaz slobode izražavanja?'', navodi se u priopćenju Ureda reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, objavljenog, kako se navodi, povodom ponovnog objavljivanja karikatura kojima se ''na ogavan način i lažno želi prikazati časno lice Božijeg poslanika Muhammeda''.

U priopćenju se ''najoštrije osuđuje zloupotrebu slobode govora i umjetničkog izražavanja tako što se ona koristi da bi se s predumišljajem ponižavali drugi ljudi i njihove svetosti''.

''Umjesto razvijanja kulture razumijevanja, senzibilnosti i poštovanja prema duhovnim temeljima drugih ljudi, put grubog provociranja, poticanja mržnje i predrasuda sigurno neće donijeti prosperitet ljudskom društvu niti dati smisao slobodi'', navodi se u priopćenju.

Ističe se kako Islamska zajednica u BiH odbacuje ''agresivno nametanje stava da je, u bilo kojoj formi, objavljivanje i podržavanje ismijavanja Muhammeda, te bezobzirno udaranje po najintimnijim duhovnim osjećanjima svih muslimana prihvatljiv način iskazivanja slobode''.

''Netko mora preuzeti odgovornost za, iz dana u dan, sve očitije posljedice mržnje koja se širi prema muslimanima u Europi. Pozivamo medijsku zajednicu da se odupre pakosnim tendencijama iskorištavanja medija kao sredstva za širenje islamofobije. Posebno ukazujemo i naročito izražavamo veliku žalost da pojedini mediji u našoj domovini i regiji neodgovorno podliježu destruktivnim medijskim tendencijama i vrlo opasnoj euforiji islamofobije'', navodi se u priopćenju Ureda reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića.

Kopirati
Drag cursor here to close