NCB Interpol

Interpolova potjernica: Uhićena još jedna osoba u Mostaru

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi uhićenja i izručenja u Republiku Hrvatsku
Vijesti / Crna Kronika | 18. 06. 2020. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u četvrtak u Mostaru uhitili jednu osobu, za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola.

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi uhićenja i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela koja su propisana Krivičnim zakonom Hrvatske, pranje novca, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja.

Navedena krivična djela počinjena su na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su spomenutu osobuu Mostaru, nakon čega je uhićeni i privedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, uhićena osoba će biti predana Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Podsjetimo, pripadnici državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ranije su uhitili na području Mostara Ivana Kolobarića i Mateu Prskalo čije izručenje traži Hrvatska nakon što su izbjegli uhićenje u nedavnoj akciji Flajš u kojoj je osumnjičeno 38 osoba za gospodarske malverzacije. Kako su priopćili iz SIPA-e dvije osobe, čiji identitet nisu objavili, uhićene su na temelju međunarodne crvene tjeralice koju je raspisala Hrvatska.

Kopirati
Drag cursor here to close