Bijeg

Interpol raspisao potjernicu za Jozom Đojićem

Iz Ministarstva pravde BiH su potvrdili da je na zahtjev Suda BiH od Hrvatske zatraženo preuzimanje Đojićeve kazne.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 01. 2019. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interpol je raspisao potjernicu za Jozom Đojićem, bivšim pripadnikom Hrvatskog vijeća obrane (HVO), osuđenim na šest godina zatvora zbog silovanja ženske osobe u Odžaku.

Potjernica za Đojićem, koji ima državljanstva BiH i Hrvatske, raspisana je nakon što je se nije odazvao na izdržavanje šestogodišnje kazne zatvora za zločine počinjene u Odžaku, objavio je BIRN.

Apelacijsko vijeće Suda BiH u veljači 2018. potvrdilo je prvostupanjsku presudu Jozi Đojiću, bivšem pripadniku 102. brigade HVO-a, kojom je osuđen na šest godina zatvora za ratni zločin počinjen na području Odžaka u srpnju 1992. godine.

Đojić je proglašen krivim za silovanje jedne ženske osobe.

Đojićev odvjetnik Kenan Ademović je kazao da nije čuo da se njegov branjenik nalazi na stranici Interpola.

''Prvi put čujem za to. Nikad se više nisam čuo s njim poslije presude'', naveo je Ademović.

- INTERPOL

INTERPOL is the world's largest international police organization, with 194 member countries. Our role is to enable police around the world to work together to make the world a safer place. Our high-tech infrastructure of technical and operational support helps meet the growing challenges of fighting crime in the 21st century.


Iz Ministarstva pravde BiH su potvrdili da je na zahtjev Suda BiH od Hrvatske zatraženo preuzimanje Đojićeve kazne.

''Obavještavamo Vas da je nadležnim pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, na zahtjev Suda BiH, upućena zamolnica za preuzimanje izvršenja kazne zatvora izrečene osuđenom u BiH'', rečeno je iz Ministarstva pravde BiH za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Kopirati
Drag cursor here to close