Banja Luka

Inspektori u zatvor zbog ''dilanja'' droge

Vijesti / Crna Kronika | 22. 03. 2016. u 19:00 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud Republike Srpske djelomično je potvrdio presudu banjalučkog Okružnog suda bivšim inspektorima Centra javne bezbjednosti Banja Luka za organiziranu trgovinu drogom.

Organizatoru te kriminalne skupine Srđanu Raduloviću izrečena je kazna zatvora od 11 godina, dok je presudom Okružnog suda Banja Luka bio osuđen na 11 godina i pet mjeseci.

Marka Kovačevića Vrhovni sud je osudio na šest godina, a Ognjena Stijaka na pet godina i pet mjeseci.

Dario Babić osuđen je na deset, Gavrilo Šiniković na sedam mjeseci zatvora, objavila je banjalučka Alternativna televizija.

Vrhovni sud je uvažio žalbe Vladimira Marčete tako da mu je utvrđena kazna zatvora od tri mjeseca, ali se neće izvršiti ako za godinu dana ne počini novo kazneno djelo. Jovanu Miljkoviću i Goranu Mihajlici je ukinuta presuda i predmet je vraćen na ponovno suđenje.

Prema navodima optužnice, oni su kaznena djela počinili na području Banje Luke od kraja 2010. do listopada 2013. godine.

Terete se da su, u namjeri eliminiranja konkurencije u prodaji opojnih droga, među trgovcima opojnih droga, pronalazili osobe koje će za njih prodavati opojne droge, a one osobe koje nisu pristale da na takav način surađuju s njima, su fizički i psihički zlostavljali, od istih iznuđivali iskaze, podmetali dokaze, krivotvorili službene dokumente prilikom vršenja pretresa, a sve u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi pripadnicima ove zločinačke skupine.

Koristili su pritom sve raspoložive ovlasti koje su im kao policijskim službenicima dane, kao i svu neophodnu infrastrukturu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske: službena vozila, telefone, oružje, opremu, sredstva sile...

Kopirati
Drag cursor here to close