Lagano

Porezni inspektor uzeo 5.000 KM mita

Iz Porezne uprave Republike Srpske su poručili da podržavaju aktivnosti policije i tužiteljstva na suzbijanju korupcije i kriminala.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 05. 2020. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektor Porezne uprave Republike Srpske iz Područnog centra Prijedor Nemanja Barović uhićen je u akciji "Svodna", zbog sumnje da je od poreznog obveznika uzeo 5.000 maraka mita.

Dokazi

Nezavisne neslužbeno saznaju da ga terete da je uzeo mito od gospodarstvenika iz Svodne, općina Novi Grad. Izvori otkrivaju da je akcija detaljno isplanirana, odnosno označene su novčanice, pošto je gospodarstvenik ranije prijavio da mu je tražen mito.

Kako je, uz navođenje incijala osumnjičenog, priopćeno iz MUP-a RS, tijekom uhićenja pronađeni su novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet su, uz asistenciju kolega iz Policijske uprave Prijedor, pretresli službene, ali i privatne stambene prostorije koje uhićeni koristi u Prijedoru.

"Nakon završene kriminalističke obrade, N.B. bit će predan Republičkom javnom tužiteljstvu uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu", priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RS.

Akciju su realizirali pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala Republičkog javnog tužiteljstva.

Borba protiv korupcije

Iz Porezne uprave Republike Srpske su poručili da podržavaju aktivnosti policije i tužiteljstva na suzbijanju korupcije i kriminala.

"Po dobivanju službenih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučit ćemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora", priopćili su iz Porezne uprave RS.

Kako su dalje naveli, jedan od strateških ciljeva u radu Porezne uprave RS, pored borbe protiv sive ekonomije, je i podrška suzbijanju korupcije i kriminala.

"Odlučni smo da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela i koji ih čine, tako da ove aktivnosti idu u prilog tome", kažu u Poreskoj upravi RS.

Barović je ranije bio šef u Područnom centru Porezne uprave u Prijedoru, a potom je jedno vrijeme radio kao poreski inspektor u Banja Luci, nakon čega se ponovo vratio u Prijedor.

Kopirati
Drag cursor here to close