Bijesni suvozač

Inspektor napadnut u Neumu: Stradali laptop i vozilo

''Napadač je priveden ubrzo nakon što je, o tom događaju inspektor, obavijestio nadležnu policijsku upravu. Poduzete su i ostale radnje iz njihove nadležnosti, a o svemu su informirali i nadležno tužiteljstvo'', navodi se.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 07. 2021. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni inspektor fizički je napadnut jutros, prilikom vršenja inspekcijskog nadzora na području Neuma, a pripadnici nadležne policijske uprave ubrzo potom su priveli napadača i o svemu obavijestili nadležno tužiteljstvo.

Kako je navedeno u priopćenju za javnost iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, postupajućeg federalnog inspektora za cestovni promet grubo je fizički napao suvozač teretnog vozila, nad kojim je vršen nadzor zbog prekršaja. Dogodilo se to u mjestu Materiz, na ulazu u općinu Neum, a počinitelj je uništio službeni laptop i oštetio dio službenog vozila Federalne uprave za inspekcijske poslove. Potom se, s vozačem, vozilom udaljio s mjesta događaja.

''Napadač je priveden ubrzo nakon što je, o tom događaju inspektor, obavijestio nadležnu policijsku upravu. Poduzete su i ostale radnje iz njihove nadležnosti, a o svemu su informirali i nadležno tužiteljstvo'', navodi se.

Federalna uprava za inspekcijske poslove osuđuje najnoviji napad na federalne inspektore i pokušaje da se drskim i nasilnim ponašanjem spriječi provođenje zakona u toku redovnih inspekcijskih poslova, a prijetnjama i napadima na ovlaštena službena lica izuzme iz zakona i prekršajne odgovornosti.

Podsjećaju da je napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, krivično djelo, a očekuju dalje postupanje nadležnih policijskih i pravosudnih organa u smislu provođenja istrage i pokretanja krivičnog postupka protiv napadača.

Zahvaljuju pripadnicima Policijske uprave Neum za brzu intervenciju i reakciju na taj nemili događaj koji, srećom, nije završio i težim epilogom po zdravlje i život napadnutog inspektora.

''Federalna uprava za inspekcijske poslove ostaje opredijeljena da, postupanjem u službi jačanja pravne discipline i razvoja kulture poštivanja pravnih propisa, bezrezervno doprinosi uspostavi visokog stupnja pravne sigurnosti i unaprjeđenju vladavine prava, za kolektivnu dobrobit svih građana i pravnih subjekata u FBiH'', navode u priopćenju za javnost.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close