E, svašta

I to je BiH: Ukrali 30 metara mosta!

Za taj most je bio ovješen magistralni plinovod u proteklih 40 godina, od same izgradnje plinovoda...
Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2018. u 12:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija BH-Gas objavila je da je prilikom redovnog obilaska trase plinovoda na području Općine Zenica uočeno da je na lokalitetu Kanal, Zenica - prijelaz preko rijeke Bosne prema Arcelor Mittalu, otuđen dio mosta u dužini od oko 30 metara.

Za taj most je bio ovješen magistralni plinovod u proteklih 40 godina, od same izgradnje plinovoda, i njime se opskrbljuje Arcelor Mittal i ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica.

Navode kako su nepoznate osobe u proteklim danima izrezale željeznu konstrukciju mosta i time dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva, jer na pojedinim dijelovima magistralni plinovod nije više ovješen o most, te se time može ugroziti sigurnost opskrbe prirodnim plinom.

Osim ugrožavanja sigurnosti opskrbe, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i krivično djelo teške krađe, jer most se vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i u njegovu rekonstrukciju BH-Gas je nakon rata ulagao značajna materijalna sredstva.

Ističu da će BH-Gas svim nadležnim organima prijaviti ove radnje i smatraju da su u obvezi da obavjeste i javnost, kako bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta.

Kopirati
Drag cursor here to close