Sitnica

I to je BiH: Iscjeliteljica Kuranom prijavila krađu 2 milijuna KM

Banjalučke novine navode kako se jednostavnom računicom zaključuje da je policija ustanovila da je u kući i dalje više od 1,1 milijun maraka, a što se dogodilo s ostatkom, još se istražuje.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 04. 2018. u 07:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možete pretpostaviti u kakvom su čudu bili istražitelji kada im je prijavljeno da je u brčanskom mjestu Cerik, iz kuće Nizame al Raise, poznate kao i "iscjeliteljka Kuranom", ukradeno više od - dva milijuna maraka, objavile su Nezavisne novine.

Ako su i posumnjali da netko iza vlastita četiri zida može kriti toliku svotu, dio skepticizma im je, vjerojatno, ubrzo splasnuo.

''Krađu je prijavila Nizamina kćerka. Policajci su ubrzo otišli na mjesto događaja te uviđajem utvrdili da u odnosu na dva milijuna maraka, koliko je po prijavi ukradeno, nedostaje zapravo 890.000 KM", rekao je neimenovani izvor Nezavisnih.

Banjalučke novine navode kako se jednostavnom računicom zaključuje da je policija ustanovila da je u kući i dalje više od 1,1 milijun maraka, a što se dogodilo s ostatkom, još se istražuje.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra u Policiji Brčko distrikta, rekao je da je u tijeku istraga, nakon što se policiji obratila jedna Brčanka i prijavila da je nepoznata osoba, ili više njih, provalila u kuću njezine majke, u mjestu Cerik.

"Izvršen je uviđaj i o događaju je obaviješten tužitelj", rekao je Emkić za Nezavisne, dok je iz Tužiteljstva Brčko distrikta potvrđeno da u suradnji s brčanskom policijom nastavljaju istragu.

Kako navode novine, čim je slučaj prijavljen brčanskoj policiji, na mjesto događaja izašli su policajci te utvrdili da je provala u kuću najvjerojatnije izvedena između 1. travnja i trenutka prijave.

Iako postoji tvrdnja da je iz kuće, osim novca, ukradeno i zlato, nakit je u kući pronađen. Otkud joj tolika imovina, od Nizame novinari nisu uspjeli saznati.

Video: Nizama Al Raissa

Njezina biografija je i više nego zanimljiva - sudeći po onom što se navodi, liječi brojna oboljenja, ali je spremna i da se u koštac uhvati s drugim problemima koji ljude mogu zadesiti.

"Nizama All Raissa, kraljica alternativne medicine" je, između ostalog, i "bioenergičar, iscjelitelj crne magije, vidovnjak, parapsiholog".

Na internetu postoji i tvrdnja da ona uspješno liječi šećernu bolest, bolesti srca, koštana i živčana oboljenja, bubrege, jetru... Priskače u pomoć i kod alkoholizma, odvikavanja od droge.

Na Internetu je i niz video-snimaka u kojima ona tumači svoje "moći". Tvrdi da je kao dijete bila skeptična, ali, baš u djetinjstvu, dogodilo joj se "čudo".

"U neko doba noći znali su me odvesti u jednu šumu, gdje me je čekalo 13 djevojaka s cvijećem. S njima sam se igrala, usred zime, snijeg do koljena je bio. To su bile vile. Ruke su mi napunile cvijećem i ja sam ga svojoj majci rahmetli donosila", navela je. Pohvalila se da otklanja sve vrste bolesti, te da su joj ruke "aparati", pa radi i na daljinu, a liječi, kako kaže, i - govorne mane.

"Ako je karci'om, tu s'm, ako je govorna mana, tu s'm", poručuje ova "iscjeljiteljka".

Kopirati
Drag cursor here to close