FUP i MUP

I bez talijanskih novinara: Policija u Tuzli uhitila švercere oružjem!

Vijesti / Crna Kronika | 08. 10. 2016. u 15:44 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u okviru operativne akcije 'Majevica' na području Tuzlanske županije uhitila su tri osobe iz Tuzle čiji su inicijali S.K., E.K. i S.S. zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, prenosi Srna.

U sklopu akcije, po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršeni su pretresi pet lokacija na području županije, priopćeno je iz FUP-a. Osobe se sumnjiče da su duži vremenski period neovlašteno nabavljali, držali i skrivali veću količinu vatrenog oružja, streljiva i eksploziva koju su potom stavljali u promet prodajom trećim osobama sa područja Federacije BiH.

U pretresima je do sada pronađena i oduzeta veća količina vatrenog oružja (puškomitraljez, jedan kilogram eksploziva, hekler, ručni bacač, više komada automatskih puški, pištolja i bombi, i veća količina streljiva i okvira za automatsko oružje), te više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica koji su korišteni za izvršenje predmetnog kaznenog djela, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa njim.

Nakon izvršenih pretresa, osobe lišene slobode će biti privedene u službene prostorije Federalne uprave policije u Tuzli radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu biti predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije.

Radi se o istrazi koju je ovo Tužiteljstvo, u suradnji sa FUP-om, provodilo nekoliko mjeseci, a prilikom koje su se koristile i istražne radnje simuliranog otkupa naoružanja.

Četiri osobe su lišene slobode danas u Tuzli u akciji koju je u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom TŽ provela Federalna uprava policije. Ove osobe su osumnjičene za kazneno djelo 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija', odnosno za nabavljanje i trgovinu oružjem većem broju osoba u dužem periodu, navedeno je iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close