Nexus

Hrvatska: U zrakoplovu pronađeno 1.190 grama kokaina

Temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici pretražili su zrakoplov, te u repu prtljažnog prostora, pronašli paket s više od kilogram kokaina visoke kakvoće, točnije 1,190 g kokaina.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2018. u 11:22 Bljesak.info
U zrakoplovu je pronađen kokain

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Republike Hrvatske, su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili kriminalističko istraživanje pod nazivom “Nexus”, a koje je usmjereno na suzbijanje međunarodne trgovine droga i oružja.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, u utorak, 30. listopada u Međunarodnoj zračnoj luci "Franjo Tuđman" u Zagrebu, uhićen je 56-godišnji državljanin Sjedinjenih Američkih Država i 55-godišnji Nigerijac.

Oni su u Zračnu luku Zagreb pristigli zrakoplovom u vlasništvu 56-godišnjeg Amerikanca, koji je ujedno i upravljao zrakoplovom, dok mu je 55-godišnji Nigerijac bio kopilot, navedeno je na stranici MUP-a RH.

Temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici pretražili su zrakoplov, te u repu prtljažnog prostora, pronašli paket s više od kilogram kokaina visoke kakvoće, točnije 1,190 g kokaina.

Sumnja se da su spomenutu dvojica muškaraca organizatori povezali u zločinačko udruženje, kako bi po njihovim uputama, kokain koji su nabavili na području Afrike, iz afričke države Mali dopremili u Zagreb, a gdje je trebao biti zamijenjen za veću količina vatrenog oružja i streljiva. 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv dvojice muškaraca podnijeta je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja u svezi s neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Kopirati
Drag cursor here to close