Lirim Bytyqi

Hrvatska isporučila BiH glavnog osumnjičenog za ubojstvo Ramiza Delalića

Ekstradicija navedenog osumnjičene osobe je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 03. 2019. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Lirim Bytyqi

Policija Republike Hrvatske pripadnicima Interventno-operativne jedinice Sudske policije FBiH isporučila Lirima Bytyqija (Ljirim Bitići) poznatog i kao Svraka u četvrtak na graničnom prijelazu Orašje, javlja Hayat.ba.

Ekstradicija navedenog osumnjičene osobe je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u Bosnu i Hercegovinu.

Bytyqi je osumnjičen kako za ubojstvo Ramiza Delalića koje se dogodilo 2007. godine, tako i za pokušaj ubojstva Amira Pašića Faće u Ulici Bazardžani na Baščaršiji.

On je osumnjičen da je zajedno sa još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatskog oružja sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je imao iznajmljen stan. Nakon ubistva Delalića pobjegli u Audiju A6 zatamljenih stakala, piše Hayat.

Policijaci MUP-a KS-a tada su na licu mjesta pronašli šest čahura automatskog oružja.

Za sada nije poznato pod kojim okolnostima je uhićen.

Kopirati
Drag cursor here to close